Hati.Cinta.
Friday, 4 October 2013 ❖ 7:48 pm | 0 Comment [s]

Hati..
Hati ni dicipta untuk di sayang , di hargai .
bukan di dusta, dikecewakann.
Tak kire perempuan mahupun lelaki.
Kenapa perlu sakit kan hati ini dengan cinta .

Cinta ?
Apa itu cinta kalau hanya untuk di permainkan .
Cinta tu untuk saling sayang menyayangi ,
Bukan untuk dipermainkan mahupun puaskan nafsu seseorang.

Kitee manusia . ada hati ada perasaan . Kadang kala kita pun ada rasa cinta jugaa.
Kenapa setiap kali hati kite terluka pasti sebab cinta . Kenapa ?
Perempuan mahupun lelaki selalu dilukai melalui cinta . Aku ? Aku penat dengan ini semua .
Aku sakit.Aku kecewa.Aku diam . Aku malas nak berbicara.Hanya tangisan sahaja yang boleh menemani aku dikala aku kesedihan ..

 Sahabat? Aku tak nak menyusahkan sahabat-sahabat aku dengan masalah hati aku . Biar aku seorang yang menangung nya. Biarlah senyuman yang melakar dibibir ku semasa aku di hadapan sahabatku . Aku memang bahagia di samping sahabat dan keluarga ku .

Bahagia ? Yaa  aku bahagia. Aku memang bahagia bila dihadapann semua orang . Dalam hati aku tak de sapa yang tahu .Aku bahagia sangat bila kau membuat ku tertawa, tersenyum bila aku bersama dengan mu. Kenapa aku buat macam tu ? Sebab aku sayang kan kau . Sebab aku tak nak kehilangan kau . Tapi itu hanya sia-sia .

Tapi Sekarang ? Sekarang Aku bahagia di samping orang aku sayang . Dia menyayangiku. Dia selalu mencuba untuk membuat aku tertawa, tersenyum kembali. Dia cuba membuat aku makin sayang dekat dia . Dia cuba buat aku  lupakan kau . Yaaa , kini aku kembali bahagia seperti dulu . Yaa memang kadang kala aku sedih ,tapi kebahagian aku lebih menyelubungi aku .

Sekarangg , Aku nak bahagia dengan orang yang aku sayang, sahabat , kakak , dan familyy aku sahaja . Kau ? Aku dah buangg kau jauh dari hidup aku . Yaa , aku hanya boleh anggap kau sekadar sahabat sahaja tidak lebih . Perasaan yang dulu pernah ada aku dah buang jauh jauh . Sekarang aku hanya sayang diaa . Diaa yang membuat hari aku indah :) .

 

It the end 22/7/2013
Tuesday, 23 July 2013 ❖ 11:44 pm | 0 Comment [s]

hai peeps nak cerita ni , :)

first of all , nak mintak maaf kat korang . nak mintakk maaf aku tk bgi tahu korang aku dah tak de pape dengan dia . Aku takut , aku takut aku tak kuat bile bagi tahu korang .

  Mungkin salah aku juga at first , aku tak layan dia sangat apa semua . Aku buat mcm tu pun lepas aku nampak perubahan dia . And aku dah agak sejarah yang dulu akan kembali lagi . dulu lagi 1 minggu nk 4 bulan aku putus dengan aizat . now lagi 1 minggu mcm tu aku putus dengan dia . Memang dugaan untuk aku tempuh dalam bulan puasa ni kot .

  Aku redha dengan semua ni. Sekarang ni aku pentingkan family dengan kawan je . Yang lain banyak aku tolak ketepi . Aku rela aku yang sakit , aku yang rasa kesedihan ,asalkan family or kawan-ll aku tak rasa macam tu . Kini , aku tidak jadi seceria dahulu , tapi aku mencari keceriaan tu

  Banyak kenangan aku dengan dia , dari kawan sampai bercinta . Dia banyak buat aku gelakk .Kenangan kite orang banyak sangat . Mungkin tiada jodoh . Aku rasa dia pun dah ade yang menggantikan tempat aku . Aku cuma harap dia bahagia dengan yang baru , aku ni tk baik untuk dia.

 Sejak aku tahu aku kene game dengan sesorang , aku susah nk terima lelaki , tapi dia yang merubah semua tu . Tapii , hmm. dah tk de jodoh kan . Now , just need to focus my study . benda tu kene tolak ketepi . .

 Dah lah malas nk panjang lebar . byee . xoxo ikaa :)


Perempuan
Friday, 31 May 2013 ❖ 12:42 pm | 0 Comment [s]

Asaalamualaikum :)) . Haiii , korang ape khabar ? sihat ? dah lama tak on blogger . berhabukk dah :(( hmm nak cerita ni ....

Best ke sakitkan hati perempuan ? Best ke buat perempuan menangis ? Best ke buat perempuan kecewa ? awak kene tahu what goes around will comes around tau :') so jangan lah sakit kan hati perempuan . Perempuan ni lembut je hati dia ,sanggup terima awak seadanya . Nak bukti ? macam ni , perempuan sanggup tunggu awak bila awak putus dengan dia , dia sanggup maafkan awak kalau awak buat salah .

Awak tahu tak perempuan sanggup bangun malam semata-ll nk text dengan awak . Perempuan sayang kan awak tp kenapa awak main main kan perasaan dia ? kenapa ? Kalau awak tak sayang dia kenapa awak mintak couple dengan dia ? sebab pertahruhan dengan kawan awak ? sebab saja nak main-ll kan hati perempuan ?ssebab awak nak ade gelaran ad gf ? atau sebab awak betul-ll sayang kan dia ?

Ingat ! Perempuan  kalau sekali je dia sakit hati dengan lelaki , susah dia nak maafkan atau terima lelaki tu balik . Hati dia dah terlalu sakit dengan lelaki ! And last sekali , Ingat lah WHAT GOES AROUND WILL COMES AROUND BOY ! :))

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

                                                             Xoxo Ikaa

1 April 2013 :**
Thursday, 4 April 2013 ❖ 5:17 pm | 0 Comment [s]

Hai , Assalamualaikum . Ape khabar ? Dah lama tk on blog. Act, malas. wkkwkwkkw. hmm nk cerita something nie. nak cerita pasal tarikh yang kat tajuk atas tu . Nak tahu ? Jum ler dengar >,<

  Okayy ,  1 April 2013. huhh >,<  Hari yang sangat sangat dan sangat bahagia. :D . Malam masa tu dalam pukul 10 lebih :) Main ask.fm know what ? Anas melamar kite hikhikhik >,< malu lahhh . ahhahah. sengal anas nie >,< .

 Hahahahha.Kenapa sweet sangat nie sayangg ? :') Act, Hati saya dah tertutup untuk lelaki. Tapii, bile awak datang dalam hidup saya. Saya rasa hati saya mcm tersuke kat awak >,< . Ingat tak saya teman awak smpai pukul 4 pagi. time tu lah hati saya rasa lain gile bile dengan awak >,< . Know what ? Awak ade pegi main kuda kepang kan ahad malam tu ? Esoknye, saya g sekolah masuk kelas kawan saya cerita pasal awak . And cerita apa yang terjadi kat awak masa malam tu :/ . Masa Kawan saya cerita tu hati saya start risau .  :'(And saya tak tahu kenapa saya risau sangat  dengan awak. Saya dah cuba untuk relax , dah cuba untuk cool down but i can't. :'( . But alhamdulilah lah awak okayy. Awak ckp awak just letih je kan.Hahhahah . :)

  Hmm :) Saya tahu ade yang tak suke bila saya dengan awak . Saya tak pikir semua tu. Saya tahu orang yang tak suke dengan relay kite tu semua nye jeles . Saya cuma  nak kebahagian dari awak. Saya tk nak kecewa mcm dulu.Dulu saya lemah,saya tk sehappy mcm  sekarang.. Saya harap awak tk buat ape yang ex saya buat kat saya --' saya tk nk kecewa lagi.

Now, Kite sama sama  jaga relay kite ehh Annas Bin Harun >,< . Saya nak awak tahu, Saya sayang awak .Saya rindu awak. :') . Awakkk, >,< Sorry tau kalau saya terkasar dengan awkk. Act, saya kurang  biasa panggil awk dengan panggilan awk saya, ye lah selalu berkau aku kan tetibe bersaya awak, memang ambik masa lah kan >< . Hikhikk . Dah lah penat nk type lagi --' Lastly , ILoveYou You You and Only Youu >,<  .

Happy Birthday Dinah Najihah Binti Zulkifli
Saturday, 9 March 2013 ❖ 11:56 am | 0 Comment [s]

 Hye korang :')  Sehat ?Aku alhamdulilah sesehat je ,Hikhik :') Nie nak cerita pasal kawan baik aku Dina , Haha  :')

   Macam nie cerita dia, Birthday dia 25/2 haritu.Ade yang ingat ade yg takk. sbb dia tipu kite org ckp birthday dia 27. hmm dih ngat. hikhik :P . Masa malam pukul 12:00 25/2 haritu , madihah ade mesej aku ckp birthday dina, time tu baru teringat. Hikhik sorry dinaaaa :P .

  Then sejak tu aku terus rancang nk bagi hadiah kat dinaa, Then puteri,umie and sebagai nye nak baling
tepung kat dia, memula bantah jugak. Tapii , buat je lah sbb semua nk kan. Kalau kiteorg ckp pape mesti dia tk dpt dengarr, kesian dia, semua tu semua rancangan kite org . hikhik >< .then kite org plan nk buat hari jumaat.

 Tibe je hari jumaat , lepas pemilihan netball .Aku umie gerak dulu, alasan aku sbb takut bas tinggal. Tetibe fatihah follow. then masa tunggu dia datangg, lama gilee kot tunggu. Dia pegi hantar bola. Masa dia turun nk g kat pokok dia nmpak kite org kot,. Then dia lari pegi tempat lain . Kite org kejar, lepas kejar ape lagi balingggg lah derrr, hikhik>< aku baling sekali je kayyy, dia org je baling bnyakk,. :P . Then tetibe dina terus blar balik, aku dh tak sedap hati jeee.. hmm dih ngatt.,

  Then hari ahad aku keluar beli hadiah dina, nk tahu kite org bgi ape? kite org bgi dia penselcase  ben 10. ye lahh dari tahun lepas kot dia nk so kite org belikan lah :) Hope kau suke dina. :) Aku dh malas nk bebel lagi. jum tengok gambar :)





And at last, Friendship will never end :')


Happy Birthday Sayang :*
Saturday, 2 March 2013 ❖ 5:35 pm | 0 Comment [s]


 Assalamualaikum peeps, sehat ? ika sehat je sorry dh lama tk bukak blog, tak de masa n busyy sngatt. lagi pun malas nk ingat kenangan lama. Bile bukak blogger je mesti ingat kenangan lama,, hahah

 Nie ika nak cerita pasal Muhammad Irfan Thaqif bin Mohamad Hatta.Hari tu smbut birtday dia :* walaupun lambat 4 harriii. tapi tetap smbutt. Know best gile kott. Family kak azie sporting gileee, Hhahaha. Tak tahu nk post ape lagi hikhik ^^ . Bagi gambar je lahh jum tengokk :*


    


Happy Birthdayyy :*

Dengan ucu  diaa. :D

My mum with her bestfriend aunty shikin :*
Aunty Shikin and Uncle Lan :)

:*******************

Happy Family :***

WoW Angry Bird :o :o :o

Happy Family :***


Me with my Boyfriend :* Thaqif:***


     Huhh, that all for todayy. And sebelum tu Happy Birthday sayanggggg :*** . Assalamualikum :**




 

KL Lagi :')
Sunday, 23 December 2012 ❖ 1:34 am | 0 Comment [s]

Assalamualaikum :) Hai peep, apa khabar ? korang sehat ? Ika rindu korang :) Ika? kenapa dengan ika? ha? oh sehat ke tidakk, erm, tak berapa nk sehat tu pasal edit blog je,Hahaha. Demam dha 6 hari demam , tak sehat-ll, Tak tahu nk sehat mcm mana lagi nie ha, Haha . :)

  Nie Ika nak cerita, Ika g KL semalam , Haha. Hari tu pegi KL gembira dengan si dia, Kali nie pegi KL dengan kesedihan :) Hahaha. Aku pegi KL pukul 9 mcm tu, smpai sana dalam pukul 1 mcm tu lha, sbb hujan  :) Sampai je KL check in hotel. Huhh. Hotel tu dari luar menakutkan, dari dalam apatah lagi kan? Haha. Bile dha check in. Aku dengan tasha satu bilik n mak dia n ayah dia satu bilik. Masa malam tu serius tak boleh tidur :') Then Kite org buat parody sore eye,say sorry and video kite org sendiri :) Gelak kuat-ll mcm org gile masa tu. Haha. Then lepas siap buat video aku cerita prob qku kat tasha, masa cerita meleleh jugak air mata aku nie, then tetibe tasha pun nangis jugak, then dia peluk aku ,then dia cakap sabar kayy. Lepas nangis kepala aku start sakit lagi, so dia lha tukang urut aku .Haha

And esoknye kite org bangun secara terpaksa,sbb kene kejut dengan baba. Ishh, dha lha tidur lambat semalam :'( Then siap-ll gerak, then tasha syok ahh boleh tidur dalam kereta . Aku ? tk boleh, habis je wedding tu kite orang gerak balikk, and masa tu lha aku boleh tidur, Know what masa tu aku rasa diri aku indah sngat sbb dapat tidue, wkwkkwkw. Just aku asyik tengok phone je lha, tengok whatsapp, baa mesej, tngok gambar.And masa tu jugakk, i wishh dia mesesj or call or whatsapp ,but tu semua angan-ll je :) Hahaha. Aku kan suke berangan.

And Jyeahhh tadi baru smpai Kluang, Huhh sangat penat. Aku nk type blog nie pun mata nk terpejam, wkkwkwkkw.Okayy lha aku nk out dah nie, lgi pun badan tak sehat .Aku demam :) and aku harap korang enjoy baca aku punye new post nie :) Nite Assalamualaikum :*

Seminggu Di Kuala Lumpur :)
Monday, 17 December 2012 ❖ 9:35 pm | 0 Comment [s]

Hai ,Assalamualaikum semua, Huhh, dah lama tak edit blog. Behabukk dha blog nie.Okay now baru ade masa nak updates new post. Hahha ye lha , masa cuti-ll ade jugak nk buat tapiii malas . HaHaHaHa. Okay aku ade cerita nie :) Nak baca? Kalau nk meyhh dekat-ll . Hahahha. sape nk pegi toilet, ambik makan or minuman ha, pegi cepat aku bgi 10 second
                                                                       1
                                                                       2
                                                                       3
                                                                       4
                                                                       5
                                                                       6
                                                                       7
                                                                       8
                                                                       9
                                                                      10
 Tetttttttttttttttttttttttttttttttttt, masa dha smpaii. Hahhahah.

 10/12/12
time nie aku kene pegi KL.Last minute derr, Nak menangis pun ade masa tu. Kite orang smpai kl pukul 12 lebeh mcm tu. Then dha smpai tunggu abang mimi kat bawah appartment dia ,sbb dia tak ade rumah.Serius ckp, time nie aku tak boleh tidur, mcm-ll ade kat fikiran aku ape yg akn belaku kalau aku tak ade kat kluang. :') .

11/12/12
Huhhh, Pagi-ll dha kene kejut dengan baby kembar . dia orang nangis batuk, kesian gile smpai muke betukar jadi mcm biru-ll.and bile dah jadi mcm tu kak anjie a.k.a. bakal isteri abang mimi ckp kat abang mimi suruh hantar terus g hospital. Then hantar baby kat hospital, baby terus masuk ICU , serius sedih :') .Then pukul 12 mcm tu aku,kak dila,kak ida(cik mila),mama and cik mila pegi KPJ Damansara sbb cik mila kene cuci darah:) berpusing jugak cari KPJ tu ishh,susah cari.Then Kak dila,kak ida(cik mila) and mama, tinggalkn aku dngan cik mila kat KPJ dia org cari barang-ll untuk hantaran.Jam dha menunjukkan pukul 4 okayy cuci darah dha siap kite org balik appartment ambik barang-ll check in hotel kat The Royale Bintang Damansara.Dha masuk kn barang-ll dekat bilik, semua pegi luar e@curve pegi makannn. Masa makan Family Kak Anjie kenal kn diri dia org and, Abang mimi kenalkn family dia kat family kak anjie. termasuk aku n mama :) ha, time tu lha semua tergagap ckp english.Sbb Kak Anjie org Mongolia tk pandai ckp bahasa melayu :) Lepas makan, semua balik bilik n buat barang-ll hantaran, then aku buat sirih junjung dngan dia org, tu lha pertama kali, best jugak :) Pengalaman baruu . huhu

12/12/12
Pagi-ll dah bngun , Bangun pagi siap-ll n tunggu kat lobby.Aku kene bawak Sirih Junjung, sangat bagusss.nasib baikk ringan je. Hahhaha.Semua dha berkumpul kat lobby n then convoyy pegi appartment abang mimi ,sbb nk pakai kn kak anjie tudung.Bile semua dha siap kiteorg convoyy pegi Masjid Negara.Masa masuk masjid tu serius aku terkaku. besar dan cantikkkk sngat :) Then Dalam pukul 12 lebih, Kak Anjie dha menjadi hak Abang mimi. Wahhhh Happy gileee. :) Tapi kesian kat abang mimi masa testing tergagap-ll lah jugak, dy lafaz aku terima nikah bukan dalam bahasa melayu but english.Ye lha nanati family kak anjie tak faham lha kan . huhuhu.hbis je nikah semua balik bilik n malam pukul 8 semua dha ade dekat dewan,huh ramai jugak yg datang :) .

13/12/12
Huhh ,Time to Check Out. lepas check out pegi makan then mcm biasa aku kene teman cik mila pegi cuci darah :) erm, balik lambat sbb cik mila start cuci darah pukul 2. erm. Dah hbis cuci darah otw nk pegi lift know what, tempat cucuk jarum tu keluar darah, ahh serius aku rasa nk pengsan pun ade masa tu. selesai semua tu kite org balik appartment then keluar balik dengan tk mandi nye.sbb kite org balik dah pukul 8:15 , kite org janji pegi dinner pukul 8:30 . so balik duduk kejap then keluar balik.Then kite org makan area dengkil. bapak jauhh.Masa smpai tempat makan tu, PA abang mimi yang kat Malaysia nie hantar Kak Anjie punye Kakak pegi Airport sbb dia punye flight pukul 11 lebih, dia tak balik mongol dia balik korea :) . Then kite org makan , Masa habis makan ,abang mimi keluar kn durian n tunjukkan kat family kak anjie. know what dia org tak suke but dia org tolak dengan sopan. PA abang mimi yang kat Mongolia  a.k.a abang Ebir makan durian then dia kata sedap but berbau je. hehe.Know what lupe nk bgi tahu, abang Ebir pakai songkok, dia buat songkok tu mcm topi, then kak dila kata nanti kat mongolia trending pakai songkok. Hahahhahahhah. Hbis makan je terus gerak Airport sbb nk hantar family kak anjie,kak anjie n abang ebir ,dia org balik mongolia sbb nk siapkn persiapan kat sana 21/12 nie. :)

14/12/12
huhh , best noooo. dudukk rumahh kannn, best sngatt. petang tu keluar kejap pegi Hospital Pantai tengok kembar sbb dia org dh masuk wad biasa. then lepas tu pegi Pavi semata-ll nk makan KFC. sad life, then lepas tu terus balik. then cik mila membebel tk g shopping. then malam pukul 8:30 kak dila,kak ida(cik mila),mama ,aku and adriaa g bukit bintang then lalu pavi aku ngn kak ida(cik mila) sebut nama yg berjenama. dua-ll tk nk kalah. haha. then dapat shopping sehelai baju je :'( hahah, sbb kedai dha nk tutup. Then lepas tu kite org gerak cheras pegi down town ehh ? mcm tu lha.shopping baju lagi. wkkwkwkwkwk. sehelai jugakk, harga berpatutan lha, then balik je appartment cik mila membebel sbb pegi tk ckp kat dia semua buat donno je. Hahahah:)

15/12/12
Kembar dha keluar dha, abang bakar nk balik kluang, nama aku mula lha sedih sbb semua janji hari ahad :'( then abang mimi kata balik petang tunggu dia kan. okay tunggu ahh dia smpai balik dah pukul 7 mlm mcm tu tukar plan balik esok. okay cun sngat , buat penattt je aku sedih hahaha. then sebelum pukul 8 kak dila,kak ida(cik mila),aku,mama,cik mila,kimi pegi wangsa wall kot. then beli baju sehelai n kasut sepasang, lepas tu semua merunggut kedai dh nk tutup, then cik mila kata tu lha dha ajak petang tadi tak nak. ekkekkkeke. Then ,pegi makan kat kedai apatah. fuhh Char Kuey Tiaw dia sedappp :*

16/12/12
Dha tibe masanye untuk tinggalkan damansara, pukul 2 lebih gerakk , huh kite org balik dengan hujan turun dengan lebat :'( time tu ade rasa nak nangis jugakk kene tinggalkn kl. :'( rasa nk duduk sana pun ade, sbb kat sana rasa tenang gile. tk mcm kat kluang. sbb kat sana tak jumpe org yg aku kenal n kat sana jugak aku rasa happy. Kalau kat kluang aku rasa nak nangis setiap hari :')

 Okay aku dah penat dha nk tulis bebanyak now. time to rest. Nite you all :*

Dikala suka dan dikala ku duka :D
Sunday, 16 September 2012 ❖ 12:41 pm | 0 Comment [s]



Hy peepss,, Rindu korang dha lama tak on blogger , and now dha berhabuk gile. AHAHHA, tujuaan aku updates blog nie pun sebab nk deco balik blog aku n updates new Post , AHHAH, and tak ketinggalan jugak Aku nk share pasal kawan-ll aku jugak.Nak dengar meyh datang dekat , tak nk dengar , pegi main jauh-ll. :P

   Okayy,, First aku nak kenal kn kawan-ll aku . Gambar 1 Dari kanan: Nama dy Nurul Zharif Hijanah Binti Sazali. Gambar 2 bawah:Nur Azah Binti Rahmat. Gambar 3bawah:Puteri Syafawani Binti Md.Khaini.Gambar 4 kiri bawah:Dina Najihah Binti Zulkifli.  and last Gambar ke 5 hujung kiri : Umie aidah Binti Sewardi(kiri) and Nur Hidayah Binti Yahaya(Kanan).
  
  Now , Aku ngn zharif dha lama kenal just kite terpisah time kite orang start darjah 1-6. And kite orang jumpe balik masa form 1 and kiteorang satu kelas. Entah ,Aku pun tak tahu mcm mana kite org boleh kenal balik. Oh aku ingat dy tanya aku . okay yang lain-ll tu .Satu kelas kecuali Puteri and Dina. Dulu masa form 1 aku ,azah,dayah,umie,zharif pernah tubuhkan satu group tau  and the name of the group is Geng Sempoy sebab nye geng kite org nie semuanye sempoy-ll tu pasal nama macam tu , then bile dha akhir tahun kite org pupus kan geng tu , kite orang rase tak boleh kekal lama , And better pupus kan.Aku kenal ngn Dina and Puteri , masa kite orang akhir tahun , masa mula-ll tu tak rapat n lama-ll rapat smpai sekarang ,

Now aku ngn dy orang semua kawan baik .Kite orang selalu rehat sama,gosip sama,Suka sama-ll,sedih kadang-ll sama-ll. Kite orang selalu kongsi pendapat . dalam kegkawan kite orang nie, Aku rase aku lha yang paling active bercakap *perasaan , And aku lha yang paling active gelak kuat :P Tak suke ngn cara kite orang? tak suke dengan persahabatan kite oranng ? Please blarr, jngn nak hncur lebur kn persahabatan kite orang .

 Dha , aku penat nk menulis lagi nie ha, Byee. ~Assalamualaikum


                                                                          ~NA~


Raya Ohh Raya
Monday, 20 August 2012 ❖ 11:33 pm | 0 Comment [s]

Hy ,, dha lama aku tk bukak blog aku nie ,Terlebih berhabuk nie ha.. Hy , semua , apa khabar, sihat? Aku mcm nie lha semakin tembam.ewkwkwkkwwkkw

Ha, mcm mana raya ? okeyy ? Baju raya warna apa? Raya kat mana? Huh , mesti best kn raya kat kampung . Aku tak de kampung ,raya kat rumah je lha. ha, raya-ll nie mesti korang beraya kan , ha, bnyak tk duit raya . Aku ? wkkwkwkw, belum beraya lagi . Bosan tahu raya duduk rumah , Wkkkwkkwkwk

 Yang pasti Kite kene Enjoy raya nie , Tapi enjoy-ll jugak yg PMR and SPM tu jangan nak enjoy sangat , Yang PMR jgn lupe kertas PMR belum habis, Yang SPM jangan lupe Trial Spm belum start lagi :D

  Di kesempatan itu , Saya Nur Atikah Binti Jamaludin , ingin menyusun sepuluh jari ,ingin meminta maaf kat awak -ll semua , Jika aku ade terkasar bahasa,tercakap lepas , or ter-ll lha kan , aku mintak maaf. Aku dha maaf kn dha segala kesalahan korang kat aku , Dan aku nk ucapkan

                                 "Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin "
Ikhlas dari saya : Nur Atikah
                                               
Wkwkkwkwkkwkw , dha lha aku malas nk tulis lagi nie., Bye ,Assalamualaikum :D


                                                                ~NA~

Puasa Ohh Puasa
Saturday, 21 July 2012 ❖ 1:16 pm | 0 Comment [s]

Hye ~ Kawan-ll. Pejam celik, pejam celik dha puasa. Korang amacam Puasa tak ? Agak-ll boleh penuh. Kalau perempuan jgn ckp lha,, mmg tak penuh , Yang lelaki nie ha, Penuh tau-ll

Ha, PUASA, dha start , Tinggal tunggu Raya je. Huh , Tapi lama lagi ,, kekek, Korang . Nak tnye amacam Puasa nie? Best ? Patut nye kite kene happy Sbb Ramadhan dha tibe, Bukan mengeluh., Alah setakaat 1 bulan , Sekejap je lha, Masa bulan puasa banyak-ll kn lha berzikir ye kawan-ll. Jangan bergossip pulakk.

  HAHA,, Erm ,, Tak  tahu lha nak cerita apa pasal puasa nie. kekek. oky. Aku nak ucapkn SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA tahun nie ,, semoga tahun nie lebih baik dari tahun lepas. :D Tu jekot.. Bye-ll. Assalamualaikum ~

                                                                    -AJ-

Patah Seribu :D
❖ 12:26 pm | 0 Comment [s]

Hy kawan-ll. Sehat ? Puasa tak ? Jangan buat-ll lupe pulak Tak puasa,, HEHEH,, Ape seyh Tajuk Kau nie ikaaa,, Patah Seribu. Hee~ Mesti korang ckp mcm tu kn. Ha. Nak dengar cerita tak ., Kalau Tak nak  bolwh pergi lha , Kalau nk Come-ll..

  Semalam, Aku onl , Then Offline, Nak pi makan, Mak ajak, Bile dha balik aku onl balik n nak smbung buat blog sekali , Huh, Aku nmpak Dy n Relay Baru  dy . Huhh,, Patah seribu seyyhh.. Lepas tu Aku terus mesej Dina, Then Dina Tenang kn aku. Dy kata ,Mungkin 'Budak tu' Bukan untuk kau. Mungkin Jodoh kau untuk orang lain,, Lepas tu aku terus menangis bace mesej tu.

  Then masa aku onl tu , Aku try untuk tenang kn diri aku , Aku redha je , Biar lha dy ngn orang lain , Asal kn dy bahagia, Itu sudah cukup bermakna bagi aku.Aku bahagia bile Orang yang aku sayang Bahagia, Walaupun Kat lubuk Hati aku yg paling dalam Sakit, Hee~ Ayat nak cover sedap je aku nie. HEHEHE..

Dha Aku malas nk membebel lagii ,  Kang nangis lagi. Bye-ll. ~Assalamualaikum ~

                                                                      -AJ-

Alhamdulilah
Saturday, 14 July 2012 ❖ 6:55 pm | 0 Comment [s]

Hye , aku nak cerita nie pasal  dy , Alhamdulilah Aku dha bole lupe kn dy sikit-ll ....Susah juga lupa kn dy , Setiap malam aku nangis. Huhh. sedih je. :'( .. Now , Kawan-ll aku happy kn aku. Aku nie harap je mcm gengster tpi hati aku ade taman tau... erm , Aku akan try lupe kn kau wahai lelaki , Hati aku sakit bile kau sakit kn hati aku. Tapi , aku tk akn buang gmbar kau kat wallpaper phone aku :D

 Tu je lha Malas nk cerita lagi, Bye Assalamualaikum :D


                                                                      -AJ-

Single Is Better
Sunday, 8 July 2012 ❖ 5:59 pm | 0 Comment [s]

Hy ! Dha lama tak bukak blogg,, Rinduk Niee,, Sebenarnye baru berape hari je. kekekke.. nie ha, Aku nak cerita nie,, Nak bace tak ? Tak nak bace sudah . Aku tak kesah punn

    I'm Single right now.Kite orang putus pun Sebab ketentuan allah.. AHHA.. ayat nak sedap je kann.. HAHA, aku rase Tak perlu kot cerita kat public. Aku cerita kat orang-ll yg rapat je.. Orang first tahu Dina n second Akak zue.,

  Herm, Sebenarnye  Hati aku sakit sbb putus tapi aku kuat kan hati aku untuk terus bagkit. Masa dy cakap nak putus kn aku tu aku tngah buat air. Aku bukak phone bace terus menangis, Nasib baik time tu mama tak de. Aku letak air kat meja dn terus masuk bilik nangis. Aku pun Tak tahu kenape, Aku  bukak phone tukar gambar dy jadi wallpaper aku perghh , Tak pe,, Kemungkinan sementara je gambar tu. HAHA,,

  Lepas aku dha menangis aku keluar tengok tv minum air. Masa tengok Cerita Patah Seribu tu aku terus rase mcm nak demam. Jari kaki aku nie sejak aku nangis smpai aku tengah Taip benda alah nie Tak reda-ll lagi .. Serius Macam nak demam. Tapi aku kuat, Aku akn try untuk lawan demam tu.

   Lepas tu Tadi  tengah sedap-ll tengok Patah Seribu Ade mesej Masuk . Lepas tu aku ckp sorang-ll " Hais ! Sape lha yang gnggu aku nieee" Sekali bukak phone Ex aku hantar ."Iloveyouuuu . bai nak balik." Terus aku dari murung menjadi Happy. Tapi Happy tu hanya sekejap je sebab, Aku bukan milik dy lagi. Lagi satu aku mesej dy aku cakap" boleh tak kite jadi kawan mcm dulu.?" then dy kata" boleh wakkkkkk " huh.. okyy. Kite kawan mcm duluu. yeahhh,, Tapi mungkin tak serapat dulu kot..


   Andai Kau baca Blog aku nie. Aku ade satu permintaan untuk Kau dan Kak Zue,,Aku nak korang Bahagia,, Jangan lha gaduh selalu ye. Untuk Kak Zue , Jaga Idzhan betul-ll ,, Jangan bgi dy menggatal lagi. hehehhe.. Untuk Idzhan ,, Erm, Jaga Akk betul-ll  tau,, Jangan ngegade nk mengatal kat sana, Jangan selalu nak cemburu je. eerm tu jekot.. Aku kat sini akn sentiasa mendoakan korang bahagia.

 Ha? Aku dah penat lha nak menaip lagi , Dha lah tu je untuk Hari nie..Bye ~ Assalamualaikum..

                                                                      ~AJ~

Teman yg menemani aku time sedih
Monday, 2 July 2012 ❖ 11:50 pm | 0 Comment [s]


Hy !  See That.. Dy teman kn akuu, Time  nie aku tengah sedih .. Sayang kau umie sbb teman kn aku,. Sorry Aku curi-ll ambik gambar....heee.. oky lha byeee..

Jaga Wanita Seelok-ll nya.
Sunday, 1 July 2012 ❖ 7:35 pm | 0 Comment [s]

    hy ! ape motif aku letak gambar macam tu ? HAHA..Nie aku nak cerita .Pasal lelaki.. Lelaki nie mmg tk c      Cukup sorang ke ? Lelaki nie mmg nak perempuan sakiit hati ke? Kenape ? Harus ke?.. Ia nye sangat   menyakitkan. Korang rase mmg best tapi Korang ad pikir tak hati perempuan nie..Oky korang tak faham ehh? Ha mcm nie. Perempuan nie mcm kulitt, Contoh kulit badan, tangan, muke kaki, n so on , Bile kulit kite nie terguris mesti rase dy pedih , sakitkn ,,, mcm tu lha perempuan rase bile bf dy buat dy mcm tu.. So ,, untuk lelaki, bile dha ade gf tu jaga betul-ll .. jgn ade gf kata tak de lepas tu menggatal. lepas tu dua-ll gf dy tahu yg kau  ade gf baru,, Kau yg akan susah nanti  nk buat pilihan , wahai lelakii...

   Moral of the storyy , Hargai lha gf anda itu , dan jgn sesekali melukainye.. Thanks.. Bye.. 
  ~Assalamualaikum :D

                                                                         ~AJ~



Welcome Note

Welcome To My Blog! Hai I'm ika.Please be nice here and enjoy your stay! :D
Facebook
Twitter




Chit Chat here!



Template Designer:
Aien
Editor: Nana Euphemia
Other: